Robotica met Dobot

[Introductiecursus]

Je installeert software en sluit hardware op de juiste manier aan. Aan het einde van de cursus ben je in staat om met de “Teach en playback”-functies van DobotStudio te werken.
Je kunt verschillende eindeffectoren gebruiken en leert over de de verschillende soorten bewegingsassen en de verschillende soorten bewegingen.

 

[Vervolgcursus]

We gaan dieper in op o.a het coördinatensysteem van de Dobot, je leert werken met pick-and-place en het gebruik van jumps en loops in bewegingen. Je leert over de in- en output poorten zodat je ook met sensoren aan de slag kunt en meerdere Dobots aan elkaar kunt koppelen.

 

[21e eeuwse vaardigheden]

Creatief denken

Probleem oplossen

Computational thinking

Samenwerken

ICT-basisvaardigheden

 

[Duur]

De introductieworkshop duurt 4 uur. De vervolgworkshop duurt ook 4 uur.

 

[Niveau]

Train de trainer,docenten en technisch onderwijsassistenten in het PO en VO. Na de training ben je in staat om het niveau van de lessen die je gaat geven aan te passen aan het niveau waaraan je les geeft.

 

[Benodigdheden]

Om deze cursus te volgen is het noodzakelijk om een dobot te huren of te kopen. De docent neemt afhankelijk van het aantal deelnemers (min 4) een of twee extra dobots mee.

Een laptop waarop DobotStudio geïnstalleerd kan worden.

 

[Ruimte]

Lokaal met voldoende stroompunten.

 

[Lesmateriaal]

We zijn hard aan het werk om een platform te creëren waarin iedereen die met de dobot aan de slag gaat zijn/haar ideeën en lessen kan plaatsen. Ook zal er lesmateriaal ontwikkeld worden door studenten van de lerarenopleiding dat onder creative commons beschikbaar zal worden gesteld op dit platform.

[Boekingen]
Geïnteresseerd in deze cursus? Neem dan contact op met Frances Zoet voor meer informatie via frances@futurebites.nl of 024-3782462.

[Extra]

Speciaal! Tijdens Night of the Nerds 2019 geven we een workshop aan leerlingen van VO scholen!